Felsina

Achaval Ferrer

Spoločnosť Achaval-Ferrer vznikla v roku 1998. Je týmom veľmi dobrých priateľov, ktorí spolu dlho snívali o výrobe unikátnych vín. Vinárstvo založili štyria argentínsky obchodníci: Santiago Achaval, Manuel Ferrer, Marcelo Victoria a Diego Rosso, spolu s dvomi toskánskymi vínármi Robertom Cipressom (veľmi známy taliansky vinár, ktorý bol v júni 2006 vyhlásený Talianskou sommeliérskou asociáciou za najlepšieho talianskeho enológa ) a Tizianom Sivierom. Achaval-Ferrer je podnikom so zbierkou úžasných, starých viníc na najkrásnejších miestach Mendozy. S radosťou sú všetci spoločníci odovzdaní výrobe limitovaného množstva vín, ktoré sú výrazom ich vlastného terroiru. Veľmi nízke úrody dovoľujú každej vinici vyjadriť svoju jedinečnú osobnosť. Achaval-Ferrer je na argentínske pomery veľmi malým podnikom s produkciou maximálne 12 000 kartónov vína za rok. Za pár rokov existencie sa však podarilo spoločnosti zaradiť medzi absolútnu špičku vinárstva v Argentíne a svojimi Malbecmi potvrdili mimoriadny potenciál argentínskeho vinárstva. Renomovaný odborný magazín Wine Spectator za dobu svojej existencie hodnotil viac než tri a pol tisíc argentínskych vín. V celkovom sumáre vín z Argentíny v prvej desiatke patrí až sedem miest spoločnosti Achaval- Ferrer, čo len potvrdzuje výnimočnosť a mimoriadnu kvalitu produkovaných vín.