Felsina

Azienda Agricola Tommaso Bussola

Príbeh Tomassa Bussolu vznikol v harmonickom a krásnom kraji Valpolicella, plnom dávnych tradícií. Tento príbeh začal v roku 1977, kedy Tomasso začal pracovať v malom vinárskom podniku jeho strýka Giuseppeho. Charakteristika jeho osobnosti bola zrejmá od začiatku. Prejavovala sa najmä v snahe vplývať na kvalitu a osobitosť produkcie. Vlastnosti, ktoré tohto vinára charakterizujú od jeho začiatkov sú vášeň pre víno, vinárska zručnosť podložená vrodeným entuziazmom a nevyčerpateľná energia, ktorú neustále premieta do vlastných produktov. V prvých rokoch svojej aktivity Tommaso nasledoval kroky tradicionalistov a rešpektoval starodávne postupy sudového dozrievania, v starých sudoch. Vína tohto štýlu nesú logo “bg“, čo sú iniciály jeho strýka, Giuseppeho Bussolu. V roku 1983 Tommaso po prvýkrát zabezpečoval vinifikačný proces samostatne a po tejto skúsenosti prijal výzvu, že kvalita jeho výrobkov sa musí neustále zlepšovať. Po tomto rozhodnutí začal sám dozerať na výber hrozna pre jednotlivé produkty. Dôkaz, že sa vydal správnou cestou bol zrejmý už od prvých ochutnávok, kde jeho vína získavali uznanie kritikov. Tieto prvotné úspechy ho ešte viac povzbudili. V rokoch 1992 – 1993 prebehla výstavba nového vinárstva. Veľký dôraz bol kladený na kvalitu nových barikových sudov, v ktorých víno dokončuje proces fermentácie a v ktorých sa neustále zlepšuje. Nové vína začali niesť znak “TB“ (Tommaso Bussola). Tieto vína sa nesú v inovatívnom štýle, ale s plnou akceptáciou bohatých tradícií, naviazaných na značku strýka Giuseppeho.