Vianočné kolekcie 2022

Dátum uverejnenia: 6.12.2021, 17:43:33
Autor: Vino Dei Vini

Vážení zákazníci, pre nadchádzajúce predvianočné obdobie sme pre Vás pripravili niekoľko špeciálne vybratých kolekcií vín vo zvýhodnených cenách. Veríme, že budú nie len ideálnym vianočným darčekom pre Vašich najbližších, ale aj obohatením výnimočných okamihov najkrajších chvíľ roka.

V našej ponuke nájdete vína z domácej produkcie ako aj vína svetových producentov. Priebežne ponuku dopĺňame a tak nezabudnite sledovať našu stránku.



Neváhajte s nákupom! Akcia je časovo obmedzená do konca roka a je limitovaná zostatkom jednotlivých vín na sklade.

Vianoce 2022 - Slovenská naturálna 30-ka
MELECSKY + STREKOV 1075 + BOTT FRIGYES +KASNYIK + MÁTYÁS + NABOSO + MARVLA TINDO + PIVNICA ČAJKOV + PIVNICA BRHLOVCE + BAHNA + VDOVJAK + HUBINSKÝ + HLADKÝ + SLOBODNÉ VINÁRSTVO
Pre milovníkov domácej vinárskej scény sme vo zvýhodnenej cene so zľavou 10% vybrali zostavu 30 fliaš slovenských naturálnych vín, z ktorých viaceré mimo tohto výberu už s určitosťou nekúpite. Tento krát bude vo výbere aj kus spomienok, z nášho archívu sme  do výberu zaradili aj pár kúskov Tibora Melecskyho, ktorý nás vlani opustil. Aj keď už nie je medzi nami, osobou i svojimi vínami sa navždy vryl do našich pamätí. Vo výbere ďalej nájdete prakticky všetkých naturálnych vinárov nášho portfólia, ktorých vína mimo obľube na domácom trhu, úspešne šíria slávu slovenského vína i za hranicami nášho krásneho Slovenska.


Vianoce 2022 - Combo NABOSO
Ponúkame Vám vo Vianočnej zľave unikátnu desiatku vín zo štyroch ročníkov svätojurského mikro vinárstva NABOSO. Filozofia vinárstva je postavená na tradičných nízkointervenčných postupoch s vylúčením súčasných enologických aditív a technológií, limitovaním agrotechnických zásahov a vysokým podielom ručnej práce. Ozdobte si Vianočné sviatky zostavou vín, ktorú s určitosťou nikde inde nekúpite!


Vianoce 2022 - Big Party NABOSO
Ponúkame Vám v akciovej cene šesticu skvelých naturálnych Magnumiek 1.50 litra slovenského mikrovinárstva NABOSO, ktoré budú ozdobou každej Vašej párty! Pochváľte sa vínami, ktoré Vám budú Vaši hostia závidieť, dnes mimo nášho obchodu ich už pravdepodobne nikde inde spolu nekúpite. Teraz 9 litrov výborne piteľných vín so zľavou 10%!!!


Vianoce 2022 - Burgundy 2020

Ponúkame Vám selekciu nového ročníka 2020 bratov Marca a Alexandra  Bacheletovcov, ktorých odborníci radia k najväčším nastupujúcim hviezdam nie len v oblasti Puligny, ale tiež v Maranges a blízkom Santenay. Všetky produkované vína majú najvyššiu kvalitu stimulujúceho burgundského. Je to vinárstvo, ktoré sa oplatí aktívne sledovať. Sú preslávené svojimi bielymi vínami.  Avšak aj vysoká úroveň červených vín šokuje najmä tých, ktorý vinárstvo ešte nepoznajú. Navyše vína disponujú výborným pomerom ceny a kvality.
"Už dlhšie obdivujem vína Bachelet Monnot z oblasti Maranges, ktorá v poslednej dobe prináša veľmi lahodné a intelektuálne vína. Ich vína z Puligny sa stávajú stredobodom pozornosti a stali sa srdcom tohto terroira. Netreba však prehliadnuť ani ich Santenay či Maranges, ktoré predstavujú naozaj jedinečný pomer ceny a kvality." NEAL MARTIN – THE WINE ADVOCATE


Vianoce 2022 - Dönnhoff Riesling Grosses Gewächs 2021
Pätica najvyšších suchých Rieslingov Grosse Gewächs ročníka 2021 vinárstva Weingut Dönnhoff. Ročník 2021 kvalitou nadväzuje na predchádzajúcu dve edície a mnohí odborníci radia posledné tri ročníky k tomu najlepšiemu za posledných 20 rokov. Dokonalosť v pohári s pečaťou legendárnych polôh Nahe potvrdzujú hodnotenia vín dosahujúce absolutóriá.


Vianoce 2022 - Sessantanni Primitivo di Manduria
Vo zvýhodnenej cene Vám ponúkame šesticu Sessantanni Primitivo di Manduria, vlajkovej lodi vinárstva Cantine San Marzano, vína ktoré každoročne predstavuje jedno z najpôsobivejších stvárnení tejto populárnej stredomorskej odrody vôbec. V rámci nami ponúkanej kolekcie môžete mať “Šeťdesiatku“ za skvelých 20.60 €, lacnejšie ho na Slovensku pravdepodobne nikde inde nekúpite!



Vianoce 2022 - Prosecco Valdobbiadene DOCG
Až na koniec osemnásteho storočia siaha prvá písomná zmienka o Proseccu – populárnom šumivom víne, ktoré sa dorába na severovýchode Apeninského polostrova. 50 kilometrov od Benátok, v provincii Treviso, leží srdce vinárskej oblasti, zóna Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG. V roku 2009, štyri dekády potom, čo Prosecco získalo základný apelačný štatút DOC, bolo Conegliano Valdobbiadene vyčlenené zo zóny DOC a povýšené na piedestál DOCG.
 
Tento najvyšší taliansky apelačný prívlastok v sebe snúbi bohatú tradíciu pestovania hrozna a výroby vína v oblasti, reflektuje špecifický terroir a najmä vysokú kvalitu miestnych šumivých vín. Tie sa dorábajú metódou kvasenia pod tlakom v nerezových tankoch (Charmat), podobne ako iné druhy sektov.
 
V aktuálnej kolekcii Vám ponúka šesticu výborných šumivých vín vinárstva Azienda Agricola Conte Collalto, ktoré sa nachádza neďaleko mestečka Susegana a je jedným z najstarších talianskych vinárskych podnikov vôbec. Jeho počiatky sa datujú rokom 958.


Vianoce 2022 – Champagne
V kolekcii Champagne sme Vám namiešali šesticu bubliniek vinárstva Champagne Dosnon z kráľovstva francúzskych šumivých vín - z oblasti Champagne dokážu len zriedkakedy prekonať iné šumivé vína.
 Vinárstvo je situované v Aube, najjužnejšom regióne Champagne, ktorý je situovaný veľmi blízko Chablis. Nachádza sa tu identická pôda ako vo väčšine Chablis (tvrdý portlandský vápenec, ktorý prekrýva mäkší rozkladajúci sa kimmeridiánsky vápenec s rôznymi stupňami ílu. Oblasť sa nachádza na slávnom geologickom útvare známom ako Kimmeridiánsky reťazec. Prirodzene by si človek mohol myslieť, že vzhľadom k blízkosti k Chablis, by sa oblasti malo najviac hodiť Chardonnay, no kvôli nižším teplotám je tu najvhodnejšou odrodou Pinot Noir.


Vianoce 2022 - Dönnhoff 100 bodov 2019 & 2020 & 2021
Hviezdna zostava 100-bodových nemeckých Rieslingov Grosses Gewächs ročníkov 2019&2020&2021 vinárstva Weingut Dönnhoff. Dokonalosť v pohári s pečaťou legendárnych polôh potvrdzujú 100-bodové hodnotenia vín vo vštkých troch ponúkaných ročníkoch. Ponúkame Vám 12 jedinečných fliaš nemeckých Rieslingov, ktoré za pár rokov budú mimoriadne ceneným kúskom s podstatne drahšou cenovkou! Podobnú zostavu pravdepodobne nikde inde nekúpite! A to nielen na Slovensku...

Všetky príspevky