NABOSO vo Vino Dei Vini
Dátum uverejnenia: 30.3.2025, 20:29:42
Svätojurské vinárstvo Naboso hospodári na pár hektároch viníc južnej a juhovýhodnej orientácie na žulovom podloží kamenistej hlinito-pieskovej hnedozeme v ekologickom režime. Pestovanými sú najmä typické lokálne odrody Frankovka modrá, Rizling vlašský, Veltlín zelený a Müller Thurgau v priemernom veku 40 rokov. Filozofia vinárstva je postavená na tradičných nízkointervenčných postupoch s vylúčením súčasných enologických aditív a technológií, limitovaním agrotechnických zásahov a vysokým podielom ručnej práce. Hrozno a mušt sú spontánne fermentované v otvorených nádoáach pri teplote okolitého prostredia a všetky vína sú školené v neutrálnych dubových a agátových sudoch na hrubom, alebo jemnom sedimente minimálne 12 mesiacov. Vína nie sú mechanicky namáhané, čírené ani filtrované a všetky operácie sú gravitačné. Zásadnou čtrou vinárstva je dôraz na harmonický, čistý a prirodzený prejav vín. Väčšinou sa prvé vína sa k zákazníkom dostávajú najskôr po dvoch rokoch od zberu hrozna.
V rámci degustácie budú dominovať vína práve uvádzané na trh, no pridali sme aj pár ohliadnutí za minulosťou.
Zoznam degustovaných vín:
Labyrint I 2021, biele suché
Labyrint II 2022, biele suché
Labyrint III 2021, biele suché
Orbis 2017, biele suché
Doma 2022, biele suché
Doma 2019 Magnum, biele suché
Spolu 2022, červené suché
Spolu 2019 Magnum, červené suché
Rituál 2022, červené suché
Rituál 2019 Magnum, červené suché
Termín a čas degustácie: streda 9. apríla 2025 o 18.30 hod.
Miesto konania: Vinotéka Vino Dei Vini, Špitálska 51, Bratislava
Cena: 39.00 EUR / osoba.
Lístky a bližšie informácie: +421 905 489 905 alebo na ebac@ebac.sk
Tešíme sa na Vašu návštevu!!!