Felsina

Mahi

V roku 2001 sa Brian Bicknell a jeho manželka Nicola rozhodli založiť malé vinárstvo v Marlborough na Novom Zélande. Brian v tom čase vyrábal víno v rôznych častiach sveta už pätnásť rokov, vrátane Francúzska, Maďarska a Čile. No svoje korene chcel zapustiť doma na Novom Zélande. Začali s Mahi, pretože Brian mal skutočnú vášeň pre veľké vinice v Marlborough a cítil, že osobnosť Marlborough sa postupne vytráca. Počnúc rokom 2001 len s 1,5 hektárovým pozemkom je v súčasnosti celková produkcia Mahi okolo 10 000 kartónov vína, čo je len nepatrné množstvo v porovnaní s „vinárstvami gigantmi“. Názov Mahi bol vybraný, pretože v domorodom maorskom jazyku to znamená „vaša práca, vaše remeslo“. Pre Bicknellovcov je víno vášňou a remeslom zároveň, zameriavajú sa na vytváranie vín s textúrou a zmyslom pre terroir s nevyhnutným minimom vinifikačných zásahov. V súčasnosti sa vinárstvo radí k absolútnej elite Marlborough.