Stránka Vino Dei Vini je určená iba pre návštevníkov starších ako 18 rokov.
Potvrdením veku prehlasujem, že som osoba staršia ako 18 rokov.
Blaufränkisch 2017 každým rokom naberá na kvalite. V súčasnosti ju možno s istotou radiť k prémiovým a to nielen rakúskym Frankovkám. V intenzívnej postupne sa otvárajúcej sa vôni dominuje čistá ovocnosť, na nose tmavé ovocie, černice, zrelé višne, slivky, dotyky sladkého drievka, bieleho korenia a sušených bylín. Stredne plné, mimoriadne svieže a šťavnaté, zamatové taníny, pôsobí komplexným dojmom no víno nie je vôbec ťažké. Napriek zreniu...
Hlboká tmavo červená farba s hlbokými červenými odleskami v pozadí. Intenzívna ovocná vôňa s dominanciou zrelého čierneho ovocia. Do popredia vystupujú slivky a černice s dotykmi čokolády, sladkého korenia a minerálov. Jemné nuansy dreva dokonale integrované s ovocím dotvárajú komplexnosť vôni. V chuti objemné a bohaté. Ovocnosť podporená šťavnatosťou a sviežosťou. Elegantnosť umocňujú zamatové taníny. Ovocie v ústach dopĺňajú tóny aromatických bylín a...
Tmavá rubínovo-červená farba. Intenzívna bohatá vôňa s dominanciou tmavého ovocia, čučoriedkového kompótu, sušených sliviek, kvetov a korenia. Plné telo, mohutnosť, výborná štruktúra, chuť je guľatá a vďaka mäkkým trieslovinám zamatová, na jazyku koše tmavého ovocia a korenia. Výrazný dlhý pretrvávajúci záver. Skvelé ročníkové portské s minimálne 30-ročným potenciálom vyzrievania!
Sýta, purpurovo-atramentová farba. Má vyzretú a veľmi výraznú vôňu, ktorá až prekvapí svojou intenzitou. Dominujú v nej zrelé mäsité tmavé ovocie s jemnou džemovou nuansou, kvety, sladké korenie, dotyky minerálov a opáleného duba. Bohatá koncentrovaná chuť, pôsobivá textúra, výborne integrovaná kyselinka zvýrazňuje sviežosť a šťavnatosť. Vyzreté zamatové taníny umocňujú eleganciu. Dlhý pôsobivo ovocný záver. Prémiový Malbec v plnej...
“Deep dark ruby garnet, opaque core, purple reflections, subtle rim brightening. Immensely inviting bouquet, hints of black olives, candied purples, some garrique, black cherries, complex, very varietal. Taut, tightly woven and savoury, blackberries and liquorice, fine, supporting tannins, mineral and fresh, long lasting, fine fruit sweetness on the finish, black pepper, great class with discreet alcohol.“ falstaff, 10.07.2023, Peter Moser
“Light greenish yellow, silver reflections. Delicate orange zest, white apple, a touch of yellow fruit, mineral touch. Medium body, fine melon fruit, discreet sweetness, fine acidity, juicy, elegant and long lasting, Delicate nutty touch, mineral-citric, salty in the finish, offers light-footed drinking pleasure.“ falstaff, 10.07.2023, Peter Moser
Veľmi energické a zábavné víno, ktoré má však serióznosť, hĺbku, koncentráciu a jemnosť. Už teraz v mladom veku veľmi expresívne, má výrazný ovocný profil vo vôni i v chuti, je mimoriadne šťavnaté s dobrou štruktúrou, ktorá je obohacovaná vápencovým podložím. Dominuje zrelé červené a čierne ovocie. Chuť je vyvážená, s výbornou sviežosťou, jemnými zamatovými tanínmi a veľmi príjemným pocitom v ústach. Výborné už teraz, no časom sa...
V pohári tmavá višňovo červená farba. Intenzívna a expresívna vôňa vykazuje výborné prepojenie čierneho a červeného ovocia so stopami slivky, čerešní a bobuľovín a sladkým korením. Ovocné tóny sú obohatené dotykmi zeme a minerálov. Vplyv dreva napriek 50% podielu nových sudov je takmer nepostrehnuteľný, je dokonale integrované. Bohatá ovocná chuť s hodvábnymi tanínmi. Sladkasté ovocie sa v ústach zmiešava s príjemnou sviežosťou a šťavnatosťou. Na jazyku...
Veľmi tmavá hlboká farba. Hneď po otvorení je vôňa trochu uzavretá, ihneď po prevzdušnení sa rozbalia pôsobivé tóny čiernych ríbezlí a čučoriedok spolu s dotykmi čiernych olív a korenia. Na jazyku hodvábne, rovnováha medzi sviežosťou a silou. V chuti koše tmavého ovocia dopĺňajú nuansy fialiek a sladkého drievka. Stredne plné až plné telo, šťavnatosť nádherná čistota. Dlhý a koncentrovaný záver.
Za kombinaci Tramínu a Rieslingu vděčím svému otci: měl v nose, když podsazoval vinici Slovenské, a tak se tam neplánovaně ocitly vedle sebe. Vlastně ale starý fígl, tak se to dělalo vždycky. (Ta kombinace odrůd, ne sázet pod parou. I když...) Volný překlad UMAMI z japonštiny zní chutný, delikátní. Japonsky umím kulový, ale myslím, že jsem to přeložil dobře. Zdroj Milan Nestarec