Vinárstvo Mendel stelesňuje spojenie jedného z najrešpektovanejších a najskúsenejších vinárov v Argentíne – Roberta de La Motu s takmer storočnou argentínskou vinárskou rodinou, ktorých cieľom je produkcia vín tej najvyššej kvality, ktoré budú odzrkadľovať jedinečný charakter starých vinohradov a výnimočnú kvalitu rodnej pôdy v Mendóze, v Argentíne. Každoročne tu vyberajú to najlepšie zo svojich výnimočne zrelých vinohradov. Každý krok je vykonávaný starostlivo, od opatrného triedenia strapcov hrozna pre následnú fermentáciu v malých tankoch, až po dozrievanie vína v tých najlepších francúzskych dubových sudoch. Vinohrady spoločnosti sa nachádzajú v Perdriel – Finca de los Andes a tiež v Mayor Drumond, v nadmorskej výške medzi 900 – 1100 metrov nad morom. Sú situované v najlepšej a najvyššie zavlažovanej pôde v Lujan de Cuyo, v Mendóze. Pôda tu má povodňový pôvod a bola formovaná materiálom z pohoria Ánd. Je pomerne kamenistá a priepustná s malým obsahom dusíkatých látok a organického materiálu, ale pritom bohatá na draslík. Takýto pôdny typ dáva vinohradom nízku až strednú silu a umožňuje vysoký level koncentrácie a intenzity v hrozne. V nadmorskej výške 1000 metrov nad morom dosahujú najteplejšie dni v tejto zóne 33 °C, ale v noci teploty nikdy neprekročia 17 °C. Tieto teplotné rozdiely majú výrazný vplyv na kvantitu a kvalitu fenolov hrozna. Všetka surovina je zberaná ručne v skorých ranných hodinách a priamo vo vinárstve uložená do malých nádob o váhe 18 – 20 kg. Po manuálnej selekcii strapcov hrozna a jednotlivých bobúľ je hrozno umiestnené pomocou gravitácie do malých tankov o objeme 50 – 80 hektolitrov a tu maceruje. Po macerácii prichádza dozrievanie v dubových sudoch. Počas dozrievania v sudoch je víno z každého jedného suda pravidelne ochutnávané, čím sa kontroluje vývoj vína v každom sude. Neskôr prichádza na rad najdôležitejší moment a to “asambláž“, čiže zmiešavanie. To umožní vytvoriť presne také víno, aké si vinárstvo počas celého roka vysnívalo. Po asambláži je víno nafľaškované tak, aby sa vyhlo filtrácii a ošetrovaniu, ktoré obmedzujú jeho intenzitu a komplexnosť.