Fino EN RAMA podávaná v najlepších reštauráciách sveta

Dátum uverejnenia: 29.7.2018, 16:24:26
Autor: Vino Dei Vini

To čo nalievajú v najlepších reštauráciách sveta, si môžete teraz pohodlne vychutnať aj v pohodlí Vášho domova!

Prinášame Vám možnosť skúsiť originálnu chuť sherry EN RAMA. Bližšie k zisteniu, ako vlastne chutí sherry natiahnutá priamo zo sudu sa určite nedostanete. Samozrejme mimo osobnej návštevy niektorej z bodég v španielskom Jereze. Gutiérres Colosía Fino En Rama bola pôvodne určená pre Mugaritz - jednu z top reštaurácií sveta. Tearz si ju však môžete vychutnať i Vy!
 
Rodinné vinárstvo Gutiérrez Colosia produkuje sherry špičkovej kvality. Vína tohto vinárstva Vám ponúknu v najlepších reštauráciách sveta. Nechýbajú vo vínnej karte slávnej El Celler de Can Roca či už spomínanej Mugaritz. Gutiérrez Colosia je jednou z mála bodeg, ktorá je stále v rodinnom vlastníctve. Jej počiatky sa datujú rokom 1838, kedy bola postavená ich prvá bodega v El Puerto de Santa María. Dorobené vína počas väčšiny jej existencie končili pod menami iných veľkých producentov. Až od roku 1997 začalo vinárstvo plniť vína pod svojim menom. Bodega sídli len pár krokov od rieky Guadalate, ktorá sa po pár sto metroch vlieva do Atlantiku. Bodegas Gutiérrez Colosia možno s určitosťou zaradiť medzi top producentov tejto slávnej, veľmi často nedocenenej vinárskej oblasti.

En rama by sa dala preložiť slovom surová. Tým presne aj je, víno si môžete vychutnať priam ako zo suda. Samozrejme nie doslovne, skôr “čo najbližšie zo suda“. Gutiérres Colosía En Rama je fino (zrelo približne 3 roky), ktoré sa zo sudov plní do krčahu cez kovové kuchynské sitko (aby sa vo víne nenachádzalo príliš veľa flóru) a potom sa ručne plní do fliaš. Následne sa ručne etiketuje a uzatvára. Vo vôni je výrazné a zmyselné, s jemným podtónom slanosti, ktorý dodáva “slané prostredie“ samotného vinárstva kde sherry zreje. Vôňou prechádzajú podmanivé dotyky citrusov. Chuť je vyslovene suchá, svieža a kúzelne dlhá. Opakujú sa tu citrusy, ktoré dopĺňajú mandle a závoj slanej minerality. Všetko je to podporené príkladnou kyselinkou. Skvelé, nie bežné sherry najvyššej kvality, ktoré Vás s istotou očarí!




Gutiérres Colosía Fino En Rama je živím vínom, ktorého doba spotreby je obmedzená. Nie sú to samozrejme dni, najlepšie je ju vypiť do pár mesiacov. Čím skôr, tým lepšie. Časom stráca svoju živosť, jedinečnosť a kúzlo. Aj z tohto dôvodu dovážame tento typ sherry výlučne na objednávku. Najbližšia dodávka by mala prísť koncom tohto mesiaca. Budeme Vás informovať.
 
Sherry si môžete objednať priamo cez náš obchod Fino EN RAMA, prípadne mailom na adrese ebac@ebac.sk.


 

Všetky príspevky