„Rešpektovanie tradícií Chianti po celé generácie. Kvalita a charakteristika (typickosť)“ to sú nosné piliere filozofie vinárstva Losi. Už od roku 1870 ponúka rodinný podnik svoje vína, rešpektujúc tradície svojich predkov so zohľadním technologického vývoja. Bolo to v roku 1870 kedy sa starobylá rodina vinárov Losi v Chianti rozhodla produkovať svoje vína podľa nových štandardov kvality. Stali sa obrancami Chianti Classico a postarali sa o jeho veľký nárast ku sláve. V tomto čase bol hlavou rodiny Emilio Losi. Jeho pokračovateľ, Tranquillo Losi si prenajal farmy Fontino a Querciavalle, nachádzajúce sa v blízkosti kláštora Pontignano, kde sa začal naplno venovať pestovaniu vínnej révy a olivovníkov. Na konci doby „prenájmu“ rodina špecializovala svoje aktivity výlučne na produkciu vína. V roku 1954 kúpil Tranquillo Losi farmy Fontino a Querciavalle a založil tak súčasné vinárstvo. Spoločne s 3 synmi, Carlom, Emiliom a Alfieriom, sa starali o chod spoločnosti v ranných fázach. Tranquillo Losi mal zásluhu na výbere enológa, vybral si Tancrediho Biondi Santi, ktorý bol následníkom tvorcu Brunella di Montalcino. Od neho sa Tranquillo postupom času naučil veľa tajomstiev o výrobe jemných a dlhovekých vín a tieto tajomstvá sa postupne generačne prenášali až do súčasnej doby. V roku 1974 začala rodina Losi vyrábať Chianti Classico Querciavalle, ktoré bolo fľaškované pod značkou Losi. Do vedenia firmy sa časom dostali dvaja bratranci, Pietro a Paolo, ktorí značnými investíciami dali produkcii nový zaujímavý smer, ktorým bola kvalita a typická charakteristika. Ako sme už spomenuli, filozofia tohto vinárstva je založená na 2 základných princípoch a to kvalita a zachovanie typických vlastností. Tajomstvo udržania sa na vrchole spočíva v možnosti s citom kombinovať prvky tradície a inovácie. Spoločnosť Losi produkuje skvelé vína s vysokou hodnotou, v súlade so stále kritickejším spotrebiteľským dopytom. Rodina Losi dbá na neustálu obnovu viníc a súbežné zlepšovanie vinárskych techník. Obnova vinohradov sa koná podľa tradícií. Sadia sa klony pôvodnej vínnej révy, ktoré boli starostlivo uchovávané a odovzdávali sa z generácie na generáciu ako rodinné dedičstvo.