Tenuta Borgoluce má bohatú históriu, ktorá siaha až do 14. storočia. Majetok je vo vlastníctve šľachtickej rodiny Collalto už viac ako tisíc rokov a dedí sa z generácie na generáciu. Spočiatku bola usadlosť zameraná predovšetkým na poľnohospodárske činnosti ako chov dobytka pestovanie plodín. V posledných rokoch Tenuta Borgoluce prešla na udržateľné a organické postupy a stala sa v tomto priekopníkom regiónu Veneto. Záväzok podniku chrániť životné prostredie ich priviedol k tomu, že svoje vinice a poľnohospodársku pôdu obrábajú podľa metód ekologického poľnohospodárstva. Zaviedli systémy obnoviteľnej energie vrátane bioplynovej stanice, ktorá využíva vedľajšie produkty ich poľnohospodárskych činností. Okrem toho obnovili historické budovy a premenili ich na trvalo udržateľné ubytovanie, ktoré návštevníkom ponúka jedinečný zážitok. Dnes spoločnosť produkuje množstvo bio produktov, vrátane prémiového Prosecca, tichých vín, olivového oleja, syrov, mäsových špecialít, medu či zeleniny. Tenuta Borgoluce dnes predstavuje dokonalú zmes tradícií a inovácií v symbióze s úžasným prírodným bohatstvom.