Vinárstvo Canalicchio di Sopra sa nachádza v toskánskom Montalcine a už tri generácie produkuje jedny z najlepších a najvzácnejších Brunell. Ich vína sú stelesnením vyváženia sily a elegancie odrody Sangiovese. Severná časť Montalcina, kde je vinárstvo situované má oproti juhu chladnejšie podnebie a vyššiu nadmorskú výšku. Chladnejšie vetry a limitované stredomorské vplyvy dodávajú vínam ideálnu zrelosť a štruktúru, ktorú v iných častiach Montalcina zvyčajne nenachádzame. Brunellá tejto spoločnosti sú kontinuálne glorifikované pre svoje bohatstvo, plné telo, jemnosť a rovnováhu.
Už v 31. rokoch mal Francesco Ripaccioli za sebou 11 ročníkov ako hlavný vinár v rodinnom podniku, v jednom z najlepších vinárstiev v Montalcine. V roku 2007 bolo treba nájsť niekoho, kto nastúpi na miesto jeho starého otca, ktorého pár rokov pred tým značne ochromila mŕtvica. I keď Francesco nemal formálne vinárske vzdelanie, ukončil štúdium obchodu a vrátil sa domov do Toskánska, kde sa započala "nová éra" Canalicchio. Spočiatku vo vinárstve bližšie spolupracoval s dlhoročným konzultantom Paolom Vagagginim. Od úvodu svojho pôsobenia snažil systematicky analyzovať rodinné vinárstvo a uskutočnil viacero zmien, mimo iných napríklad, že hrozno z jednotlivých vinohradov začalo fermentovať samostatne, nahradil staré dedove sudy novými, zmodernizoval vinárske postupy a pridal na prísnosti a precíznosti
Francesco vyrastal vo vinárskom prostredí. V 50-tych rokoch, počas povojnových pozemkových reforiem, kúpil jeho starý otec Primo Pacenti vyše 10 hektárov lacnej poľnohospodárskej pôdy a vysadil prvé korene Sangiovese. V 60-tych rokoch sa stal jedným z 12 zakladateľov Consorzio del Vino Brunello di Montalcino, ktoré sa usilovalo o získanie apelačného označenia Denominazione di Origine Controllata (neskôr prvá DOCG apelácia Talianska). Starý otec Pacenti neúnavne vysádzal vinohrady a už v roku 1979 exportoval víno do USA. V roku 1985 odkúpil susedný pozemok, na ktorom postavil súčasné priestory vinárstva.
V súčasnosti je Francesco lídrom novej generácie vinárov v Montalcine. Ako sám tvrdí, nechcú žiadnu silenú revolúciu, súčasnosť však vyžaduje isté zmeny. Preferuje zachovanie tradičných osvedčených krokoch avšak s prvkami inovácií. Vo Vinárstve sa dodržiavajú postupy trvalo udržateľného poľnohospodárstva, sú vylúčené herbicídy i insekticídy a v rámci fertilizácie sa spoliehajú jedine na krycie plodiny. Francesco rešpektuje terroir, nechce však vyrábať rovnaké vína ako jeho starý otec. Jeho snom do budúcna je samostatné fľašovanie individuálnych ucelených vinohradov, je presvedčený že takýchto vín bude pribúdať čoraz viac. V tomto roku (2020) bolo uvoľnených prvých 500 kartónov tohto nového vína z ročníka 2015. Ide o niečo vyše 2-hektárovú ílovitú vinicu Vigna Casaccia v zóne Canalicchio. Následne by v roku 2022 malo byť uvoľnených 250 kartónov korenistejšieho a minerálnejšieho Brunella z ročníka 2017, pochádzajúceho z kamenistého a najstaršieho vinohradu v zóne Montosoli. Vyrábať veľmi špecifické vína bolo jeho snom od začiatku. Pri pohľade do budúcnosti Francesco už teraz ráta ročníky pred ním. Tvrdí, že keď robíte celoživotný projekt v Montalcine, tak musíte byť veľmi optimistický a vždy veriť, že je pred Vami ešte minimálne 50 ročníkov.