Rodina Oszkára Maurera sa v 19. storočí presťahovala zo Salzburgu do južnej časti Maďarska v rámci Rakúsko-Uhorskej monarchie. Oszkar je už štvrtou generáciou a od pádu komunizmu sa naplno venuje vinohradníctvu a vinárstvu. Vinárstvo v súčasnosti obhospodaruje 15 hektárov vinohradov pôdy. 6 hektárov sa nachádza vo vinárskom regióne Szabadka a 9 hektárov v Szerémség, hornatej oblasti Tarcal (Fruška Gora). Všetky vinohrady sú obhospodarované v rámci BIO pravidiel.
Vinársky región Szabadka sa nachádza vo Vojvodine (Srbsko), južne od maďarsko-srbskej hranice. Viaceré vinohrady vinárstva sú staršie než 100 rokov. Odrody Szerémi zöld a Bakator boli vysadené v roku 1909 a odroda Kövidinka v rokoch 1925 a 1941. Najstaršia Kadarka je pravdepodobne najstaršou výsadbou tejto odrody na svete, bola vysadená v roku 1880. Tieto vinohrady sú obhospodarované len pomocou konskej a ľudskej sily.
Základom vinárskeho regiónu v Szerémség sú kopce Tarcal (Fruska Gora). Jedná sa o takmer 500 miliónov rokov starú formáciu zloženú z vulkanických a sedimentárnych hornín. Podnebie do značnej miery sub-mediteránske, z časti kontinentálne. Popod tieto hory sa tiahne 70-kilometrový úsek rieky Dunaj a vinohrady Rizlingu sa dokonca nachádzajú len 50 metrov od jeho toku. Kombinácia prítomnosti Dunaja spoločne s pôdnym zložením vytvárajú z tejto oblasti exkluzívny terroir pre pestovanie viniča. Hrozno a víno v Szerémség (Srem-Syrmia) sa pestovalo respektíve produkovalo už pred viac než 3.000 rokmi keltskými kmeňmi, starými Rimanmi, Húnmi, Avarmi či Maďarmi. Po vyhnaní Turkov v roku 1750 sa hrozna a vína na Tarcale ujali rakúski a bavorskí producenti. V dnešnej dobe je Tarcal takmer nedotknutým prírodným prostredím s neobyčajne bohatým ekosystémom. Väčšina jeho vinárskych plôch patrí Srbsku, menšia časť patrí Chorvátsku. Oszkar je momentálne jediným producentom v tomto regióne, ktorý produkuje naturálne a autentické vína.
Postupom času sa vinárstvu podarilo vysadiť alebo zrevitalizovať domorodé odrody ako Szerémi zöld, Bakator, Mézes fehér či Kövidinka. Vo vinohradoch sa tiež nájde Furmint, Riesling, Sárgamuskotály, Kadarka, Kékfrankos, Cabernet Sauvignon, Merlot i Pinot Noir. Cieľom Oszkára Maurera je produkovať hrozno, ktoré čo najväčšmi vyhovuje tamojším podmienkam a dokáže vyjadriť špecifiká daných oblastí. Základom snahy je čo najmenší dopad na životné prostredie. Využíva spontánne kvasenie, nepoužíva aditíva a jeho úrovne síry vo vínach sú minimálne. Úplne sú vylúčené chemické hnojivá, herbicídy či insekticídy. Dá sa povedať, že Oszár dnes skutočne produkuje vína verné prírode.