Rodina vinárov a poľnohospodárov hospodári od roku 1912 na pôde v Zemianskych Sadoch pri Hlohovci. Voľakedy sa na Majeri pestoval vo veľkom tabak a vyrábali vína známe až v Prahe. Nasledovalo násilné prerušenie rodinnej tradície počas vojny a nasledujúcich 40-tych rokov. V súčasnosti riadi Majer Zemianske Sady spoločne štvrtá a piata generácia zakladateľov rodinného hospodárstva. Vína sa produkujú nízkozásahovým spôsobom, výlučne z hrozna dopestovaného ekologicky vo vlastnom vinohrade.
Obhospodarovaný vinohrad má 17 ha a je vysadený na sprašových pôdach, bohatých na vápnik. Nachádza sa na svahu orientovanom na juhozápad, vo výške 200 m nad morskou hladinou. Vo vinohrade sa hospodári ekologickým spôsobom od roku 2016. Vo vinohrade sa pestujú odrody, ktoré do tejto oblasti historicky a klimaticky patria. Frankovka modrá, Veltlínske zelené, Rizling rýnsky, Tramín červený, Devín, Rulandské šedé, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon a Alibernet. Cieľom je pestovať taký vinohrad, v ktorom bude vládnuť rovnováha a kde hlavnou ochranou vinohradu bude zdravá a životaschopná pôda.
V pivniciach vinárstva sa všetko riadi zásadami naturálneho prístupu. Všetky vína kvasia spontánne, vlastnými kvasinkami. Vina následne vyzrievajú v nereze, drevených sudoch alebo hlinených amforách bez akýchkoľvek enologickych trikov. Používajú sa minimálne dávky síry a obsah celkovej síry je uvedený na každej etikete. Víno sa vníma ako živý organizmus. Pri výrobe sa kladie dôraz na remeselnú precíznosť, na pochopenie prírodných procesov. Ručnou prácou pri jeho výrobe sa zhmotňujú názory a postoj k životu.