Rodina Tessari, vlastníci vinárstva Suavia pestovala hrozno na kopcoch apelácie Soave Classico už začiatkom 19. storočia. Ale až od roku 1982 začali Giovanni a Rosetta Tessari spracovávať svoje hrozno a produkovať vína pod vlastnou značkou. V súčasnosti vedú vinárstvo ich tri dcéry, Meri, Valentina a Alessandra. Spoločne sa starajú o celkový chod vinárstva, ktoré sa nachádza pri dedinke Fittà. Vo vinárstve nájdeme vysadené len dve pôvodné biele odrody, Garganegu a Trebbiano di Soave. Obe variety sú v danom kraji stáročnou tradíciou. Za dobu existencie vinárstva sa členovia rodiny naučili poznať týchto dvoch neodmysliteľných spoločníkov a rozumieť im. Vinárstvo dnes obhospodaruje 12 hektárov vinohradov, ktoré sa nachádzajú v strede oblasti Classico apelácie Soave, na mieste dôležitých cru Fittà, Carbonare, Castellaro a Tremenalto. Celá oblasť leží na pohorí vulkanického pôvodu v nadmorskej výške viac než 250 m nad morom. Nadmorská výška v spojení s čiernymi vulkanickými pôdami ponúka štrukturované vína jedinečného charakteru. Garganega z tejto oblasti je všeobecne známa tým, že sa z nej produkujú jedny z najzaujímavejších talianskych bielych vín.  Mikroklíma je výrazne chladnejšia než rovinaté plochy Soave. Vo vinohradoch sa nikdy nepoužívajú syntetické hnojivá alebo insekticídy. Dôvodom je rešpekt k prirodzene rastúcej flóre, čistým zdrojom podzemných vôd a samozrejme i k množstvu živočíchov ktoré tam majú svoj domov. Pre rodinu Tessari je práca s prírodou prínosom a znamená pre nich rozvoj harmonického súžitia človeka s okolím. Zároveň si veľmi vážia svoje korene a základom ich filozofie je pôda. Celková premena hrozna na víno prebieha v Suavii neinvazívne. To znamená zapojením tých najmocnejších nástrojov vinára, ktoré môže mať k dispozícii - gravitáciu a lunárny cyklus.