Stránka Vino Dei Vini je určená iba pre návštevníkov starších ako 18 rokov.
Potvrdením veku prehlasujem, že som osoba staršia ako 18 rokov.
Heion sa radí k bielym "oranžovým" vínam. Pri ich výrobe sa použil rovnaký postup ako pri produkcii červených vín, hrozno kvasilo spolu so šupkami. Špecifický spôsob výroby dal vínu do vienka plnú farbu, nádych tanínov ( pri bielych vínach netypické), silný charakter a jedinečné spektrum aróm a chutí. Typická charakteristika vlašáku ide pri tomto spôsobe vinifikácie mierne do úzadia, dominanciu má jeho spôsob výroby. Plná...
Heion sa radí k bielym "oranžovým" vínam. Pri ich výrobe sa použil rovnaký postup ako pri produkcii červených vín, hrozno kvasilo spolu so šupkami. Špecifický spôsob výroby dal vínu do vienka plnú farbu, nádych tanínov ( pri bielych vínach netypické), silný charakter a jedinečné spektrum aróm a chutí. Typická charakteristika vlašáku ide pri tomto spôsobe vinifikácie mierne do úzadia, dominanciu má jeho spôsob výroby. Zlatisto-žltá farba...
Deviatka plynule nadväzuje na predchádzajúcu edíciu. Na celkovom výraze Freda samozrejme mimo percentuálneho zastúpenia Dunaja má podstatný vplyv i charakter dominantnej odrody, Alibernetu. V deviatke mimo červenej verzii je i kúsok Alibernetu rosé, celkovo tak Alibernet nie je až tak „mastný“ a celkovo to odľahčuje výslednú kompozíciu vína. Živá plná tmavočervená nepriehľadná farba. Veľmi svieža ovocná vôňa, dominujú zrelé čerešne, čučoriedky, černice, tmavé ríbezle,...
Živé a nespútané víno ako väčšina kúskov zo Strekova 1075. Uznávame, nie je to Vlašák pre každého a treba mu dopriať kúsok času na zoznámenie. Na prvý krát je skutočne nečakaným zážitkom. Zastretá slamovo-žltá farba. V intenzívnej krémovej vôni sa prelínajú tóny zrelých jabĺk, broskýň, tropického ovocia, kokosu a minerálov. Stredne plná až plnšia krémová chuť, bohatá štruktúra, dotyk triesla. Dobre zapracovaná kyselinka...
Živé a nespútané víno ako väčšina vín zo Strekova 1075. Uznávame, nie je to Vlašák pre každého a treba mu dopriať kúsok času na zoznámenie. Na prvý krát je skutočne nečakaným zážitkom. Pri edícii 2020 musíme poznamenať, že nám príde z odrodového hľadiska najtypickejšie zo všetkých doterajších vydaní, ten Vlašák je tam cítiť. Zastretá slamovo-žltá farba. V intenzívnej krémovej vôni sa prelínajú tóny citrusov,...
Vieme už roky, že strekovské zásadité pôdy s vysokým pH sú priam ideálne na produkciu Frankovky, ktorá dokáže pôsobivo preniesť mineralitu svojho zrodu do výsledného vína. V pohári stredná intenzita rubína s purpurovým lemom na okraji pohára. V sviežej intenzívnej vôni dominancia tmavého ovocia, červených bobuľovín, tabaku a typickej rašelinovej zemitosti. Stredne plná chuť má mimoriadne sviežu a šťavnatú ovocnú textúru, parádna acidita je zárukou výborného...
Živé a nespútané víno ako väčšina kúskov zo Strekova 1075. Pri prvom zoznámení sa je skutočne nečakaným zážitkom. Zastretá slamovo-žltá farba. V intenzívnej krémovej vôni sa prelínajú tóny zrelých jabĺk, žltých hrušiek, broskýň, citrusov a zemitej minerality. Stredne plná, suchá, krémová chuť, bohatá štruktúra, jemnučký atak triesla. Ročník 2021 disponuje excelentnými kyselinkami, ktoré posúvajú celkovú súhru na nový level....
Motto: …preleťte časy do stodoly svojich starých rodičov (Porty) a oprášte hodnoty svojich predkov... Pomarančové víno, ktoré má svoju komplexnosť danú charaktermi rôznych ročníkov. Víno venované chvíľam meditácie a pohody. Obsahuje sediment, ktorý neovplyvňuje chuť ani kvalitu vína.
Produkované tak, ako sa vyrábali staroveké vína, so silným charakterom, bohatosťou a plnosťou. Jeho archaické cítenie je skvelým partnerom pre meditáciu a pohodu. Obsahuje sediment, ktorý neovplyvňuje chuť ani kvalitu vína. Pred ochutnávaním sa odporúča premiešať obsiahnutý sediment.
Netradičný typ vína plneného do fliaš spolu so surovým sedimentom, ktorý zvýrazňuje jedinečný terroir Strekova. Víno má malú viskozitu, ktorá sa dá odstrániť pretrepaním obsahu vo fľaši. Potom sa víno stáva sviežim s intenzívnou ovocnosťou a krémovou dubovou chuťou. Pred podávaním odporúčame premiešať sediment vo víne.