Stránka Vino Dei Vini je určená iba pre návštevníkov starších ako 18 rokov.
Potvrdením veku prehlasujem, že som osoba staršia ako 18 rokov.
Pôsobivý, koncentrovaný, intenzívny, čistý Riesling s typickou chladivou mineralitou. Vo vôni je slané a kamenisté, podfarbené tónmi nakladaných slaných citrónov, bieleho ovocia a herbálnych dotykov. Výborná štruktúra, v mladosti jeden z najlepších Rieslingov od Dönnhoffa. V ústach stredne plné s dotykmi krémovosti. Výborne integrovaná kyselinka, sviežosť a šťavnatosť. Dlhý perzistentný záver. Skvelé víno s potenciálom vyzrievania 25 až 30 rokov od dátumu zberu.
Sýta žltastá farba so zlatými odleskami. Bohatá a intenzívna medová vôňa s dominanciou zrelého bieleho ovocia, kandizovanej pomarančovej kôry, sladkými korenistými dotykmi zázvoru a kardamonu spolu s jemným filmom minerálov. Plnšia výborne vyvážená ovocná chuť, kyselinka a minerály dodávajú sviežosť a eleganciu. Pomerne dlhý čas zrenia dodáva vínu teplo a zmyselnosť. Zamatový záver so stopami drvených minerálov na jazyku. Výnimočné vyjadrenie Garganegy!
Jemná zlatožltá farba so zlatými odleskami. Po naliatí do pohára zaujme jemným, bohatým a vytrvalým perlením malých bubliniek. Výrazná ovocno krémová vôňa s dominanciou citrusov, ananásu a grepu z odrody Xarello a červeného ovocia z Pinotu Noir. Ovocné tóny doplňujú tóny briošky jemných koreninových dotykov. V chuti absolútne suché s výraznou kyselinkou a úžasnou šťavnatosťou. Chuť kopíruje aromatické vnemy, krásna ovocnosť je podfarbená jemnou mineralitou....
Sýta žltastá farba so zlatými odleskami. Bohatá a intenzívna vôňa s dominanciou zrelého žltého ovocia, kandizovanej pomarančovej kôry, sladkými korenistými dotykmi zázvoru a kardamonu spolu s jemnými nuansami minerálov. Plnšia výborne vyvážená ovocná chuť, kyselinka a minerály dodávajú sviežosť a eleganciu. Pomerne dlhý čas zrenia dodáva vínu teplo a zmyselnosť. Zamatový pretrvávajúci záver so stopami slaných minerálov. Výnimočné vyjadrenie Garganegy!
Nebbiolo d’Alba je jednoduchšou, no stále mimoriadne pôsobivou formou Barola. Mnoho krát vína geologicky spadajú pod Barolo (ako i tento prípad) no politicky sú kategorizované ako Nebbiolo. Intenzívna rubínovo červená farba. Bohatá intenzívna vôňa červeného ovocia s dominanciou zrelých višní a jahôd spolu s dotykmi zemitých minerálov, kvetov, korenia a tabaku. V ústach suché, elegantné, jemnozrnné taníny podporujú výbornú piteľnosť. Ovocie na jazyku zvýrazňuje...
Tretí ročník vyrobený dvojicou Noémie Durantou a Olivier Gautrat. Stredná intenzita červenej granátovo-purpurovej farby. Intenzívna bohatá vôňa zrelých černíc, čučoriedok a višní spolu s dotykmi čierneho korenia, sladkého drievka a lieskových orieškov. Plnšia viacvrstvová ovocná chuť je sprevádzaná pôsobivou sviežosťou a dobre integrovanými zamatovými tanínmi. Na jazyku harmonické a elegantné. Dlhý pretrvávajúci lahodný záver.
Strekovská Frankovka s jasným rukopisom vinára a odrazom svojho terroira. Živé energické víno na začiatku svojej púte s parádnym zrecím potenciálom. V pohári plnší rubín s purpurovým lemom na okraji pohára. V sviežej intenzívnej vôni červeného a tmavého ovocia dominujú zrelé červené kôstkoviny, čučoriedkový džem a maliny spolu s korením a jasne čitateľnou strekovskou zemitou mineralitou. Vôňa nevybuchne do nosa v okamihu, treba jej dať kúsok času na postupné otváranie. Stredne...
Heion sa radí k bielym "oranžovým" vínam. Pri ich výrobe sa použil rovnaký postup ako pri produkcii červených vín, hrozno kvasilo spolu so šupkami. Špecifický spôsob výroby dal vínu do vienka plnú farbu, nádych tanínov ( pri bielych vínach netypické), silný charakter a jedinečné spektrum aróm a chutí. Typická charakteristika vlašáku ide pri tomto spôsobe vinifikácie mierne do úzadia, dominanciu má jeho spôsob výroby. Jemne zastretá slamovo-žltá...
Pokračovanie ságy strekovskej Frankovky s čitateľným podpisom vinára a odrazom svojho terroira. Vieme už roky, že strekovské zásadité pôdy s vysokým pH sú priam ideálne na produkciu Frankovky, ktorá dokáže pôsobivo preniesť mineralitu svojho zrodu do výsledného vína. V pohári stredná intenzita rubína s purpurovým lemom na okraji pohára. V sviežej intenzívnej vôni dominancia tmavého ovocia, červených bobuľovín, tabaku a typickej rašelinovej zemitosti. Stredne plná chuť má mimoriadne...
Heion sa radí k bielym "oranžovým" vínam. Pri ich výrobe sa použil rovnaký postup ako pri produkcii červených vín, hrozno kvasilo spolu so šupkami. Špecifický spôsob výroby dal vínu do vienka plnú farbu, nádych tanínov ( pri bielych vínach netypické), silný charakter a jedinečné spektrum aróm a chutí. Typická charakteristika vlašáku ide pri tomto spôsobe vinifikácie mierne do úzadia, dominanciu má jeho spôsob výroby. Plná...
Heion sa radí k bielym "oranžovým" vínam. Pri ich výrobe sa použil rovnaký postup ako pri produkcii červených vín, hrozno kvasilo spolu so šupkami. Špecifický spôsob výroby dal vínu do vienka plnú farbu, nádych tanínov ( pri bielych vínach netypické), silný charakter a jedinečné spektrum aróm a chutí. Typická charakteristika vlašáku ide pri tomto spôsobe vinifikácie mierne do úzadia, dominanciu má jeho spôsob výroby. Zlatisto-žltá farba...