Stránka Vino Dei Vini je určená iba pre návštevníkov starších ako 18 rokov.
Potvrdením veku prehlasujem, že som osoba staršia ako 18 rokov.
Smetana je mladé víno z Veltlínu. Je úžasne osviežujúca a zároveň je v jeho chuti krémovosť a stopy kvasiniek čiastočne pripomínajúce “weissbier”. Toto víno nemacerovalo na šupkách, mušt sa priamo prešoval, vínu sa doprial čas, nebolo čírené ani filtrované. Keď sa chcete preniesť v čase, toto je cesta. Cieľom bolo dopriať si možnosť ochutnať víno v stave, v akom sa ochutnáva priamo z vinifikačných nádob!
Hopera vzniká pomaly, postupne. Mladý Sauvignon maceruje na šupkách a na divokom chmele, ktorý sa ručne zbiera neďaleko Majera. Semi-karbonická fermentácia zaručuje zachovanie ovocnosti. Chuť Hopery je nezameniteľná a každý, kto víno ochutnal, sa k nemu verne vracia.
Po niekoľkých rokoch vyrábania dvoch ružových vín z Frankovky a Cabernetu a pozorovania ich vlastností vo vinárstve pochopili, že najlepšou cestou bude nájsť každý rok optimálnu kupáž týchto odrôd a vytvoriť jedno plnohodnotné ružové víno. Rebela Rosa je mladé osviežujúce ružové víno vhodné na každý deň. Víno bolo plnené do fliaš bez filtrácie a obsahuje kúsok sedimentu. Podávať ho môžete po usadení ako takmer číre, no nás viac baví...
Plnšia zlatožltá farba. Vo vôni dominancia Devínu, ktorého intenzitu umne miernia zvyšné dve odrody. V nose intenzívne, muškátovo-medové tóny, tropické ovocie, biele ovocie, sladké korenie, biele kvety. Po výraznej aromatike uhladená, no stále výrazná chuť, na 10.50% alkoholu výborná hĺbka i štruktúra. Fajn kyselinky zvýrazňuje sviežosť a šťavnatosť. Osviežujúci záver.
Takmer číra žltastá farba strednej intenzity, veľmi jemné zastrenie. Svieža ovocná vôňa, na nose zrelá broskyňa, jablká, hrušky, sušené byliny, typická mineralita. Stredne plná chuť, výborná piteľnosť, vďaka dobre integrovanej kyselinke svieže a šťavnaté, čomu pomohol i skorší zber hrozna oproti SKINu (tá istá vinica). Na jazyku biele ovocie, citrusy, minerálna linka. Príjemný pretrvávajúci citrusovo-kamenistý záver.
Princess je zhmotnením presvedčenia “autora“ Mareka Uhnáka, že jeho úvodná Leánka by mala byť hlavne o sviežosti a ľahkej piteľnosti. Nemala by sa však brať ako základné víno, ale skôr ako predstavenie DNA regiónu, aj keď ľahším spôsobom. V porovnaní s ročníkom 2022 nová edícia o poznanie živšia, sviežejšia a šťavnatejšia. Postupne sa otvárajúca vôňa, na nose jemné tóny marhule, žltej hrušky, citrusov, sušených bylín i minerálov....
Vydarený plnší ovocno-minerálny Veltlín z betónových vajíčok. Nerez sa v ročníku 2019 vymenila za betón a sme presvedčení, že víno to určite posunulo na kvalitatívne vyššiu úroveň. Aj keď betón rovnako ako nerez nevstupuje charakteristikou do vína, v betóne počas zrenia prebiehala čiastočná mikrooxidácia. Intenzívna postupne sa otvárajúca vôňa zrelých až sušených žltých jabĺk a hrušiek spolu s dotykmi sladkých kvetov, korenia...
Citrónovo-žltá farba strednej intenzity s jemným zastrením. Postupne sa otvárajúca svieža ovocná vôňa, na nose citrusy, zelené jablko, žlté ovocie, sušené byliny, minerály. Stredne plná chuť s dotykom krému, skvelá intenzívnejšia kyselika zvýrazňuje mimoriadnu sviežosť. V ústach citrusy, jablko, biele kvety, minerály. Šťavnatý ovocno-minerálny záver.
Veltlina - čistá podoba veltlínu, ktorá hovorí o tom, ako si vinárstvo predstavuje túto tradičnú stredoeurópsku odrodu. Hrozno niekoľko dní macerovalo na šupkách a tým získalo nový obsah v chuti aj vo vôni. Zrelo v agátových sudoch a v Ovoidoch. Veltlína nie je čírená ani filtrovaná v duchu zásady “nič do vína nepridať a nič z neho neubrať”. Ovoidy sú nádoby vajcovitého tvaru z plastového materiálu, ktorý dýcha. Je to americký patent, ale...
Majer je “denné” červené viacročníkové víno. V aktuálnom vydaní dominuje ročník 2017. Toto je víno k obedu alebo len tak k posedeniu s priateľmi. Víno zrelo čiastočne v dubových sudoch, čiastočne v ovoidoch a čiastočne v nereze, nebolo čírené ani filtrované. Etiketou, ktorú vytvoril fotograf Šimon Kliman, víno vo vinárstve personalizovali, stoja za ním, nie je to anonymný produkt, sú jeho výrobcami, fanúšikmi, aj obhajcami. Slobodné vinárstvo je jedna veľká kuchyňa štyroch...
Osobitý plnší, povedali by sme že “mastnejší“ štýl Leánky než bývame obvykle zvyknutý. Stredná intenzita čírej zlatožltej farby s jemným zastrením. Elegantná na Leánku pomerne komplexná vôňa. Na nose marhule, broskyne, citrusy, sušené byliny a minerály. Stredne plná chuť, na jazyku ovocnosť prepletená mineralitou. Čas strávený na jemnom sedimente jej dodal vážnosť a príkladnú štruktúru. Sviežosť a šťavnatosť umocnená výborne integrovanou...
Stupeň intenzity i čírosti pastelovej slamovo žltej farby je odvodený od stupňa rozmiešania sedimentu vo víne. Pohybuje sa od žltastej s jemným filtrom až po pôsobivý odtieň sušeného sena. Po naliatí rýchlo miznúca biela pena, jemné perlenie. Intenzívna ovocná vôňa s dominanciou broskyne, marhule a zrelej žltej hrušky. V chuti suché, mierne krémové, mimoriadne šťavnaté a svieže, fajn integrovaná kyselinka. Vzhľadom na obsah alkoholu v ústach pomerne bohaté. Na jazyku citrusy, biele ovocie, sušené byliny,...