Región Veneto (Benátsko) je severne ohraničený Dolomitami a smerom na juh sa tiahne až k Pádskemu údoliu. Zo západu sa začína Gardským jazerom a na východe končí benátskym pobrežím. Tento región si plne zachoval svoj poľnohospodársky charakter a je skutočným rajom pre milovníkov prírody, vína a samozrejme prvotriedneho jedla. Podnebie je veľmi priaznivé, od mierne kontinentálneho na severe po stredomorské na juhu. Celkovo zahŕňa 20 DOC zón. V roku 1885 tu vznikla prvá talianska škola pre pestovanie vínnej révy a vinárstva a Veneto bolo i prvým talianskym regiónom, ktrorý vytvoril Strada del vino (vínnu cestu). Veneto spolu so Sicíliou a Apúliou patrí k najproduktívnejším vinárskym oblastiam Talianska ( produkcia je približne 8 miliónov hektolitrov vína ).V regióne sa vyprodukuje približne jedna pätina akostných vín celého Talianka. Medzi najznámejšie vína Veneta sa radia Soave, Valpolicella a Prosecco. Medzi najväčšie, najmäsitejšie červené vína nie len tohto regiónu ale celého Talianska sa radí Amarone. Produkuje sa z napoly usušeného hrozna z hôr okolo Verony tradičnou metódou, ktorá siaha až do byzantských čias.