Stránka Vino Dei Vini je určená iba pre návštevníkov starších ako 18 rokov.
Potvrdením veku prehlasujem, že som osoba staršia ako 18 rokov.
Tento Jamón Serrano pochádza zo zvierat, ktoré sa narodili v regióne Salamanca v západnom Španielsku. Boli chované veľmi humánne v okolitých horách a veľkú časť svojho života strávili vonku na pastvinách. Proces vyzrievania je úplne tradičný. Šunky sa sušia v sušiarňach s otvorenými tienenými oknami, cez ktoré preniká horský vzduch. Drtivá väčšina základných šuniek, ktoré sú dnes v predaji je spracovávaná v tepelne regulovaných zariadeniach....
V Španielsku je to tradícia, no za jeho hranicami kúpiť Sobrasadu je skôr výnimočné. Niekedy býva zamieňaná so Soppressou (talianska suchá saláma), ale v skutočnosti je viac podobá pikantnej roztierateľnej klobáske N’duja z južného Talianska. Bravčové mäso sa zmieša so soľou, mletou sušenou sladkou i štipľavou paprikou a prírodnými koreninami, ku konzervácii sa používa iba soľ a konzervačné účinky papriky. Prirodzene sušenie a zrenie horským vzduchom v provincii La Alberca....
Žiarivo rubínovo červená farba. Vo vôni tóny červeného ovocia s dominanciou jahôd, červených a čiernych ríbezlí, malinového džemu a moruše spolu s dotykmi mentolu a korenia. Stredne plné telo. V chuti ovocné a hladké so zamatovými tanínmi. Príjemná acidita dodáva sviežosť a šťavnatosť. Elegantný ovocno ladený záver.
Sýta fialkovo červená farba. Intenzívna ovocno-korenistá jemne nasladlá vôňa. Dominancia tmavých bobúľ, červeného ovocia a kvetinového nádychu fialiek. V chuti pôsobivo ovocné, vyvážené s dobrou štruktúrou. Sviežosť a šťavnatosť dodáva dobre integrovaná kyselinka. Lahodnosť dodávajú zamatové taníny. Primerane dlhý záver.
Tmavá hlboká višňovo čerešňová farba. V intenzívnej vôni nadvláda červených bobuľovín a tmavého ovocia s dominanciou višní, zrelých tmavých sliviek a jahôd. Na jazyku plné, bohatosť sladkého čierneho ovocia s figovými dotykmi, dobrá intenzita i rovnováha. Živosť a sviežosť zabezpečuje príjemná acidita. Zamatové taníny dotvárajú harmóniu v ústach. Primerane dlhý záver.
Mäso pre toto chorizo pochádza z čiernych ošípaných Ibérico. Ich špeciálne mäso je výrazne tmavo červené a mramorované s aromatickými tukmi, ktoré sa začnú topiť pri izbovej teplote. Aj keď nie sú prasce vykrmované žaluďmi ako pri bellote, chuť mäsa je vynikajúca. Ochutené údenou paprikou má sýtočervenú farbu a zložitú mäsovú príchuť. Pri jeho produkcii neboli použité žiadne konzervačné látky, vrátane dusičnanov. Nakrájajte si Chorizo na...